Hevosenkengästä Espoon toinen lastenkulttuurikeskus

Lapsiyleisön rakastamat espoolaiset Teatteri ja Lelumuseo Hevosenkenkä on hyväksytty Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäseneksi. Näin ollen Hevosenkengästä tulee maan 28. ja Espoon toinen virallinen lastenkulttuurikeskus. Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenyyden myötä Hevosenkenkä tulee verkostoitumaan entistä paremmin ja valtakunnallisemmin, kierrättämään palveluitaan ja hyviä käytäntöjään, ja jakamaan omaa ydinosaamistaan lastenkulttuurin alueella. Jäsenyys osuu tärkeään ajankohtaan myös sen vuoksi, että valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi järjestetään syksyllä 2018 Espoossa.

Jäsenyytensä myötä Hevosenkenkä sitoutuu noudattamaan lastenkulttuurin laatukäsikirjan periaatteita, ja onkin muun muassa toiminut saavutettavuuden edelläkävijänä alallaan. Hevosenkengän kaikkea toimintaa ohjaavat arvot lapsilähtöisyys, suvaitsevaisuus, ilo & huumori, lämpö & sydämellisyys sekä korkea laatu sopivat hyvin yhteen liiton tukeman korkeatasoisen lastenkulttuurin kehittämisen kanssa. ”Kansainvälisyys, monikielisyys, esteettömyys ja vahva ammattimaisuus ovat johtotähtiä Hevosenkengän toiminnassa. Me olemme olemassa lapsia varten! Ja tämän pitää näkyä kaikessa, mitä teemme.”, linjaa Teatteri ja Lelumuseo Hevosenkengän organisaation johtaja Kirsi Siren.

Espoon ensimmäinen ammattiteatteri, teatteri Hevosenkenkä sijaitsee Mankkaan Juhannusmäellä, 1800-luvun koulurakennuksessa, joka on kunnostettu ja laajennettu ihanteelliseksi miljööksi lapsiyleisölle. Lelumuseo Hevosenkenkä toimii Tapiolassa, Näyttelykeskus WeeGeellä. Lisäksi Hevosenkengästä käsin organisoidaan valtakunnallista Satupäivää, joka on noussut kymmenen vuoden aikana merkittäväksi, lapsille lukemista ja tarinankerrontaa edistäväksi tapahtumapäiväksi.

Keskuksen toimintaa laajenee ja monipuolistuu entisestään syksyllä 2018 kun teatterin pihapiiriin Juhannusmäelle avataan uusi toimintatalo Tusculum. Tusculumiin siirtyy teatterin yleisötyö, taideterapiatoiminta ja kurssit. Lisäksi sinne on suunniteltu uusia toimintamuotoja, kuten vauvateatteria, lasten improvisaatiotyöpajoja, lausuntailtoja ja vauvojen värikylpyjä.

Lue lisää valtakunnallisesta lastenkulttuuriverkostosta: www.lastenkulttuuri.fi

Tilaa uutiskirje

Saat viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi.