Valtakunnallinen lastenteatteripäivä 7.3.2020

Valtakunnallinen lastenteatteripäivä 7.3.2020

Teatteri Hevosenkegässä valtakunnallista lastenteatteripäivää juhlistetaan Ystävien lauantain merkeissä.
Ohjelmassa klo 12- Aladdin ja taikalamppu -esitys, askartelua, ongintaa, hernekeittoa ja pannaria sekä perinteinen lastenteattereiden teatterilippuarvonta.

LASTENTEATTERIPÄIVÄN JULISTUS 7.3.2020

Teatterinjohtaja Kirsi Siren:

Lapset tulevat teatteriin valmiina rakastamaan esitystä. He tietävät saavansa nauraa, jännittää näytelmän henkilöiden kanssa ja helpottua iloisesti, kun seikkailu saa onnellisen lopun. Lastenteatterin tekijöiden vastuu on painava. Tälle maailman tärkeimmälle yleisölle ei saa tuottaa pettymystä. Tälle yleisölle jokainen esitys on ainutlaatuinen elämys. Teatterissa käynnin tärkeä osa ei ole analysoiminen eikä arvosteleminen. Tällaista yleisöä eivät teatterintekijät saa koskaan enää.

 Esitysten tekeminen lapsiyleisölle on arvokas etuoikeus! Se vaatii myös vastuuntunnon lisäksi rautaista ammattitaitoa ja kokemusta. Meillä sitä on! Me kahdeksan lastenteatteria tuemme toisiamme, jaamme kokemuksiamme ja kehitämme pitkäjänteisesti esityksiämme. Meillä on kaikilla omanlaisemme profiili. Yhteinen lastenteatteripäivä on vuosittain hieno tilaisuus tutustuttaa rakasta yleisöämme meihin kaikkiin. Tervetuloa viettämään lastenteatteripäivää yhdessä meidän kanssamme Tampereella, Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Iloinen päivä tiedossa!

 

Lastenteatterit:

Ahaa Teatteri, Tampere
Nukketeatteri Sampo, Helsinki
Tanssiteatteri Hurjaruut, Helsinki
Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa
Teatteri Hevosenkenkä, Espoo
Teatteri Mukamas, Tampere
Unga Teatern, Espoo
Teatteri Rollo, Helsinki

Lisätietoa lastenteatteripäivän ohjelmasta teattereiden omilla sivuilla.